Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Pontyhalászlé
    0

    A halakat lepikkelyezzük, fejüket és farkukat levágjuk, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük. A megtisztított halak törzseit 2 cm-es szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Halászlé egyszerűen
    0

    A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább...

    • 4 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Halászlé Évamama módra
    0

    A disznózsírba megpárolom az apróra vágott hagymát és a tv paprikát , még párolódik , addig az apró halat forrásba levő vízbe teszem kb...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé bajaiasan
    0

    A halat megtisztítom, feldarabolom, a fejét hosszában kettévágom, lesózom. A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm. A halat,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Borleves karácsonyra
    1

    A bort forraljuk fel a fahéjjal,fűszerkeverékkel és vaníliarúddal. Ha felforrt ,akkor adjuk hozzá a cukrot és forraljuk tovább. Közben facsarjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halászlé 3.
    0

    A már előre megtisztított halat alaposan sózzuk, és 2 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk,...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Halászlé 1.
    0

    Megtisztítjuk a halakat. A fejét és farok részét levágjuk. A fejből a méregfogat (ami a garatfog) kiszedjük, ez fontos mert megkeserítheti az...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi halleves
    0

    Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon. Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra. Rakjuk rá a hagymára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos borjúragu leves
    0

    A vajat olvasszuk fel,majd futtassuk meg rajta a karikára vágott póréhagymát egy csipetnyi sóval. Közben vágjuk kockára a borjúcombot. Rakjuk...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >