Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Halászlé Évamama módra
    0

    A disznózsírba megpárolom az apróra vágott hagymát és a tv paprikát , még párolódik , addig az apró halat forrásba levő vízbe teszem kb...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé bajaiasan
    0

    A halat megtisztítom, feldarabolom, a fejét hosszában kettévágom, lesózom. A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm. A halat,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Borleves karácsonyra
    1

    A bort forraljuk fel a fahéjjal,fűszerkeverékkel és vaníliarúddal. Ha felforrt ,akkor adjuk hozzá a cukrot és forraljuk tovább. Közben facsarjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halászlé 3.
    0

    A már előre megtisztított halat alaposan sózzuk, és 2 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk,...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Halászlé 1.
    0

    Megtisztítjuk a halakat. A fejét és farok részét levágjuk. A fejből a méregfogat (ami a garatfog) kiszedjük, ez fontos mert megkeserítheti az...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi halleves
    0

    Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon. Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra. Rakjuk rá a hagymára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos borjúragu leves
    0

    A vajat olvasszuk fel,majd futtassuk meg rajta a karikára vágott póréhagymát egy csipetnyi sóval. Közben vágjuk kockára a borjúcombot. Rakjuk...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos raguleves csirkemellből
    1

    A hagymát aprítsuk fel és kevés olajon futtassuk meg. A csirkemellfilét kockára vágjuk és rakjuk rá a csirkemellre. A répát és zöldséget...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes zöldségkrémleves
    0

    A megtisztított zöldségeket felaprítjuk. A hagymát megfuttatjuk olajon és margarinon,hozzáadjuk a sót, curryt, ételízesítőt. Kis idő múlva...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejleves
    0

    A lisztet világosra pirítjuk kevés margarinon, majd felöntjük a forró tejjel. Hozzáadjuk a rizst, majd lassú tűznél forraljuk. Ezután ízesítjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >