Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Vajdasági halászlé
    0

    A zsírba beletsszük a kockára vágott vöröshagymát, majd addig piritjuk még áttetsző nem lesz. Ha ez megvan akkor felöntjük tetszés szerint...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé karácsonyra
    0

    Aprítsuk fel a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Mangó krémleves, ananász darabokkal
    0

    A vizet, gyömbért, csillagánizst és a cukrot főzzük össze. Lobogjon legalább 10 percig, hogy jó intenzív íze legyen. Ezután húzzuk félre...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Liba raguleves tárkonnyal
    0

    Első lépésként a libát daraboljuk fel és dobjuk fel főni hideg vízben. Ahogy habzik a víz, úgy folyamatosan szabadítsuk meg tőle, amíg teljesen...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Uborka krémleves kaporral és joghurttal
    0

    Uborkát egész évben lehet kapni, de az igazi szezonja augusztusban van. Kiválóan lehet savanyítani és salátákat feldobni vele. Szerintem egy forró...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Marha lábszár leves, cérnametélttel
    0

    A marhahúst hideg vízben kezdjük el főzni. Amikor elkezd forrni a víz, habozzuk le a tetejét. Ezt addig csináljuk, amíg nem habzik tovább. Ezután...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Langyos zöldborsó krémleves mentával, cukorborsóval és borsócsírával
    0

    Első lépésként kivesszük a borsót a fagyasztóból, hogy ne jéghideg alapanyaggal dolgozzunk. Megpucoljuk a vöröshagymát és vajon lepirítjuk,...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gomba consommé
    0

    Elkészítés: A zöldségeket a gombán kívül felrakjuk főni, hozzáadjuk a petrezselymet, a kakkukfüvet és ebből egy zöldség alaplevet készítünk.  Miután...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos húsleves
    98

    A csirkemellet, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, szemes, fekete borssal,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Báránybecsinált
    29

    Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >