Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Szederkrémleves vörösborral
    1

    A vörösborban felrakjuk a szedret, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt a szeder, sűrítsük be pudingporral és alaposan turmixoljuk le. Adjunk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémleves, kókusztejjel és tökmaggal
    0

    A sütőtököt vágjuk ketté és sózzuk, cukrozzuk meg, majd mehet be a sütőbe 170-180 fokra 20-25 percre. Közben vágjuk fel a hagymákat és a...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almakrémleves sárgarépával
    0

    Az olajat felmelegítjük és belerakjuk a vajat. Habzásig hevítjük. Közben a sárgarépát felaprítjuk tetszőleges darabokra. Megpároljuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halászlé Klári Módra
    1

    A megtisztított halakat patkó alakúra felszeleteljük. A kockára aprított vöröshagymát megfuttatjuk az olíva olajon,csipet sóval ,hogy a hagyma...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ananász leves, papayával
    0

    Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk ki a torzsáját. Daraboljuk fel apró darabokra, szórjuk meg cukorral és egy csipet sóval. Öntsünk rá annyi...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halászlé alföldi módra
    0

    A zsíron felteszem pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amint megpirult, leveszem a tűzről és ráteszem a fűszerpaprikákat és beleteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vajdasági halászlé
    0

    A zsírba beletsszük a kockára vágott vöröshagymát, majd addig piritjuk még áttetsző nem lesz. Ha ez megvan akkor felöntjük tetszés szerint...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé karácsonyra
    0

    Aprítsuk fel a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Mangó krémleves, ananász darabokkal
    0

    A vizet, gyömbért, csillagánizst és a cukrot főzzük össze. Lobogjon legalább 10 percig, hogy jó intenzív íze legyen. Ezután húzzuk félre...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Liba raguleves tárkonnyal
    0

    Első lépésként a libát daraboljuk fel és dobjuk fel főni hideg vízben. Ahogy habzik a víz, úgy folyamatosan szabadítsuk meg tőle, amíg teljesen...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >