Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Paprikás-babos leves
    7

    A szalonnát apró kockára vágom, megolvasztom, ebben megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a paprikát adom hozzá. Ráhintem a lisztet,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csicseriborsós paradicsomleves
    2

    Áztassuk be vízbe már előző este az átválogatott csicseriborsót.Főzzük 1 órán át enyhén sós vízben.A hagymát vágjuk csíkokra,a zellert...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csicsóka krémleves
    3

    A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd mellédobom a kockákra vágott krumplit, és zellert. Felöntöm a zöldségalaplével. Néhány...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csiperkegomba krémleves
    5

    Gombát megtisztítom, felszeletelem, a hagymát vajon megpirítom . Hozzáadom a gombát ,10 percig párolom,meghintem liszttel és ráöntöm a bort,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csípős káposztaleves
    66

    Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát csíkokra, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Vegyes gyümölcskrémleves
    6

    A hozzávalókat belerakjuk egy turmixba, és alaposan leturmixoljuk. Ezután szitán átszűrjük, majd hűtőbe rakjuk, hogy lehűljön. Hidegen tálalhatjuk,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csípős-savanyú leves
    67

    A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 8 percig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirke becsinált
    10

    1-2 csirke aprólékát hideg vízben felteszem főni,sózom. Mikor félig megpuhult a hús, bezöldségelem. Sárgarépa , petrezselyem, zeller,karalábé,paradicsom,paprika,krumpli...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkeragu
    4

    A reszelt vöröshagymát a vajban megpirítjuk és a csíkokra vágott leveszöldséget meghintjük liszttel, majd felengedjük 2 liter vízzel. Beledobjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkeragu leves
    18

    A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >