Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Citromos-csirkés rizsleves
    77

    Rutinosan főzzünk egy nagy adag csirkelevest, lényeg, hogy a csirkemell ne maradjon ki belőle. A megszokott zeller, petrezselyem, hagyma, fokhagyma,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves
    2

    A hagymát finomra vágjuk, és vajon megpirítjuk. Rászórjuk az apróra vágott gombát, és alaposan fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, majd megszórjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves borosan
    2

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Almaleves aszaltszilvával
    5

    A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főzni. Nem kell sok idő neki, épp csak hogy megpuhuljon...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almaleves tejszínesen
    15

    Pirítsuk meg a vajban a garam maszalát, öntsük fel vízzel és forraljuk legalább 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot és az almát. Ha megpuhult az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csalánleves
    2

    A felaprított hagymát olajon megfuttatom, majd amikor üveges, hozzáadom a megmosott, kissé összevagdalt csalánt (amikor vizes, már nem nagyon csíp)...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almaleves pudinggal
    13

    A cukrot pár perc alatt karamellé pirítod, majd rádobod az almakockákat.Jöhet rá a víz,a fahéj és a szegfűszeg.10 perc alatt meg is puhul az...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás-babos leves
    7

    A szalonnát apró kockára vágom, megolvasztom, ebben megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a paprikát adom hozzá. Ráhintem a lisztet,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csicseriborsós paradicsomleves
    2

    Áztassuk be vízbe már előző este az átválogatott csicseriborsót.Főzzük 1 órán át enyhén sós vízben.A hagymát vágjuk csíkokra,a zellert...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csicsóka krémleves
    3

    A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd mellédobom a kockákra vágott krumplit, és zellert. Felöntöm a zöldségalaplével. Néhány...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >