Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Csülkös bableves
    9

    A csülköt megmosom és annyi hideg, sós vízben teszem fel főni, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán át, félig puhára párolom. A babot, 1,5-2 liter...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    0

    A hagymát felkockázzuk, a vajon megpároljuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük, és a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    3

    A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc). A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    8

    Megmossuk a cukkiniket, uborkareszelőn lereszeljük. Picike olajban megdinszteljük, majd 1,5 dl vízzel felengedjük, ételízesítőt teszünk bele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkinileves joghurttal
    7

    A cukkinit felkockázzuk, és forró olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, joghurttal és levessel hígítjuk, és simára turmixoljuk. A tejfölt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Cukkinis krumplileves
    5

    Olajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a felszeletelt paradicsomot. Az egészet megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, és belerakjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Édesburgonyaleves
    5

    Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára és 30 g olvadt vajban, hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Currys hagymaleves húsgombóccal
    2

    A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Daragaluska leves
    5

    A tojásokat alaposan összekeverjük a búzadarával úgy, hogy lágy, de ne folyós masszát kapjunk. Ízlés szerint sóval ízesítjük. A kapott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Darakrémleves
    1

    A búzadarát olajon megpirítjuk és zöldséglével felengedjük, majd felforraljuk. Fontos,hogy mindenféle zöldség legyen benne.Minden zöldséget...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >