Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Eper leves
    9

    Turmixgéppel szétzúzom az epret, öntök hozzá tejet, jó sokat! Teszek bele cukrot, őrölt fahéjat és megkeverem. Leszűröm a magoktól és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Eperleves rizsliszttel
    8

    Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, kevés tejjel és a cukorral darabosra turmixoljuk. 2 dl tejben simára keverjük a rizslisztet és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperleves gránátalma sziruppal
    12

    Az epret, a mézzel összeturmixoltam. Hozzáöntöttem a gránátalma szirupot, majd a tejet és a tejszínt. Jól összekevertem, majd beraktam a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Eperleves tejszínnel
    19

    Egy lábasban, úgy fél liter vizet felforralunk. Belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szeder krémleves
    9

    A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes sütőtökleves
    6

    A megtisztított hagymát apróra vágjuk és nagyobb edényben, a felforrósított vajon megpároljuk (vigyázat, nem pirítjuk). A tököt jól megmossuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Epres gyümölcsleves
    14

    Az epret, a kockázott almával, az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal, vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ribizli leves
    5

    A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szeder leves
    11

    A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejfeles burgonyakrémleves
    4

    A füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >