Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Szeder krémleves
    9

    A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes sütőtökleves
    6

    A megtisztított hagymát apróra vágjuk és nagyobb edényben, a felforrósított vajon megpároljuk (vigyázat, nem pirítjuk). A tököt jól megmossuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Epres gyümölcsleves
    14

    Az epret, a kockázott almával, az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal, vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ribizli leves
    5

    A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szeder leves
    11

    A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejfeles burgonyakrémleves
    4

    A füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Marhahúsos-gombás leves
    3

    A marhahúst pörköltnek készítjük, annyi vízzel, hogy ellepje. Befűszerezzük (később még adunk hozzá vizet, hogy leves legyen). Ha a hús...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csontleves finommetélttel
    2

    A csontot jól megmossuk és 1 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves burgonyával
    11

    Babot előző este beáztatjuk. Csülköt egy nagyon nagy fazékban, hideg vízben odarakjuk főni. Babérlevelet, borsot és az apróra vágott hagymát...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves
    24

    Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk, hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >