Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Krémleves angol zellerből
    3

    A zellert felaprítjuk és az olajon, kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtleves
    22

    Vajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd fölengedjük tejjel és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot . A levest...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejleves kölessel
    1

    Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a kölest, a póréhagymával. Felengedjük a tejjel és a vízzel, majd megsózzuk. Addig főzzük, míg meg nem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egyszerű uborkaleves
    8

    Az elkészítés módja nagyon egyszerű. Az uborkát meghámozva és felkockázva, a turmixgépbe tesszük. Rákanalazzuk a többi hozzávalót is,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Gombaleves
    9

    Kevés olajon, a felaprított hagymát megfuttatom. Hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejfeles spenót krémleves
    5

    A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Burgonya krémleves gombával
    8

    A burgonyát puhára főzzük, ételízesítős vízben. Közben a gombát szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk. Ha burgonya megpuhult, leturmixoljuk. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves borosan
    147

    A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves 2
    17

    Az epret nagyon alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. 4szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, felaprózzuk, meghintjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves fahéjasan
    0

    Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evõkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfûszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >