Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Gombaleves
    9

    Kevés olajon, a felaprított hagymát megfuttatom. Hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejfeles spenót krémleves
    5

    A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Burgonya krémleves gombával
    8

    A burgonyát puhára főzzük, ételízesítős vízben. Közben a gombát szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk. Ha burgonya megpuhult, leturmixoljuk. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves borosan
    147

    A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves 2
    17

    Az epret nagyon alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. 4szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, felaprózzuk, meghintjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves fahéjasan
    0

    Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evõkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfûszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eper leves
    9

    Turmixgéppel szétzúzom az epret, öntök hozzá tejet, jó sokat! Teszek bele cukrot, őrölt fahéjat és megkeverem. Leszűröm a magoktól és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Eperleves rizsliszttel
    8

    Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, kevés tejjel és a cukorral darabosra turmixoljuk. 2 dl tejben simára keverjük a rizslisztet és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperleves gránátalma sziruppal
    12

    Az epret, a mézzel összeturmixoltam. Hozzáöntöttem a gránátalma szirupot, majd a tejet és a tejszínt. Jól összekevertem, majd beraktam a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Eperleves tejszínnel
    19

    Egy lábasban, úgy fél liter vizet felforralunk. Belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >