Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Fehérboros gyümölcsleves
    5

    A bort a fűszerekkel jól felforraljuk. Majd beletesszük a meggyet, kicsit átfőzzük, hogy a gyümölcs megpuhuljon. Hozzáadjuk a cukrot, és a...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fehérboros körteleves túrógaluskákkal
    2

    A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fehérboros sajtleves
    3

    A vajat egy fazékban felforrósítjuk. Beleszórjuk a lisztet, majd állandó keverés közben, alacsony hőfokon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rákleves
    2

    A hagymát vágjuk kis karikákra, majd forró olajon dinszteljük meg. A gyömbért reszeljük le, majd a chili paprikát vágjuk minél apróbbra. Ezt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lencseleves kolbásszal
    71

    Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét....

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres gombaleves
    9

    A gombát szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és vajon megfuttatjuk. Rárakjuk a gombát és fűszerezzük. Megpirítjuk és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtökkrémleves póréhagymával
    1

    A vajon a póréhagymát a cukorral picit karamellizáljuk. A tököt és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édeskömény krémleves
    1

    Megtisztítjuk, és felkockázzuk az édesköményt. (Érdemes félretenni egy kis zöldet a leveléből - ezzel díszítjük majd a levest tálaláskor). ...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Édesköményleves, baconchips-szel
    0

    Olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a torzsátlanított, összevágott édesköményt, végezetül hozzáadom a krumplit. Felöntöm alaplével, majd...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Áfonyakrémleves
    1

    Az áfonyadzsemet 4 dl vízbe keverem és a szegfűszeggel, citromhéjjal, csipetnyi sóval felforralom. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >