Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Lencseleves kolbásszal
    71

    Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét....

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres gombaleves
    9

    A gombát szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és vajon megfuttatjuk. Rárakjuk a gombát és fűszerezzük. Megpirítjuk és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtökkrémleves póréhagymával
    1

    A vajon a póréhagymát a cukorral picit karamellizáljuk. A tököt és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édeskömény krémleves
    1

    Megtisztítjuk, és felkockázzuk az édesköményt. (Érdemes félretenni egy kis zöldet a leveléből - ezzel díszítjük majd a levest tálaláskor). ...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Édesköményleves, baconchips-szel
    0

    Olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a torzsátlanított, összevágott édesköményt, végezetül hozzáadom a krumplit. Felöntöm alaplével, majd...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Áfonyakrémleves
    1

    Az áfonyadzsemet 4 dl vízbe keverem és a szegfűszeggel, citromhéjjal, csipetnyi sóval felforralom. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Krémleves angol zellerből
    3

    A zellert felaprítjuk és az olajon, kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtleves
    22

    Vajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd fölengedjük tejjel és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot . A levest...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejleves kölessel
    1

    Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a kölest, a póréhagymával. Felengedjük a tejjel és a vízzel, majd megsózzuk. Addig főzzük, míg meg nem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egyszerű uborkaleves
    8

    Az elkészítés módja nagyon egyszerű. Az uborkát meghámozva és felkockázva, a turmixgépbe tesszük. Rákanalazzuk a többi hozzávalót is,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >