Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Almaleves citromosan
    11

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves borókabogyóval
    2

    A feldarabolt fácánt felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Ha a víz felforrt, lehabozom, beledobom a megtisztított vöröshagymát egészben,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves lúdgégével
    7

    A húst feltesszük főni, a vízbe. Hozzáadjuk a zöldségeket, és sóval, borssal, valamint ételízesítővel ízesítjük. Lassú tűzőn, jóízű...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fahéjas meggyleves
    10

    A meggyet magozzuk ki és 2 liter vízzel, tegyük fel főni. Ízesítsük egy darabka fahéjjal, sóval, kristálycukorral és a citrommal. A lisztet,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fahéjas szilvaleves joghurttal
    12

    A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk és megfőzzük őket a fahéjjal, valamint a szegfűszeggel. Ha felforrt, besűrítjük a joghurttal és rummal...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fahéjas szilvaleves
    13

    1 kg szilvát jól lemosunk és kimagozunk. Kevés vízben, puhára pároljuk, aztán vagy villával összetörjük (ilyenkor nagyobb szilvadarabkáink...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bableves fehérborosan
    6

    Előző este a babot beáztatjuk. A füstölt és füstöletlen (sertés-marha) húst, kb. 2 liter vízben megfőzzük, majd a húst kivesszük belőle. A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Almaleves gazdagon
    5

    Forrásban lévő vízbe citromot facsarunk és a megtisztított almát, feldarabolva beletesszük a fűszerekkel együtt, majd puhára főzzük. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fehérboros gyümölcsleves
    5

    A bort a fűszerekkel jól felforraljuk. Majd beletesszük a meggyet, kicsit átfőzzük, hogy a gyümölcs megpuhuljon. Hozzáadjuk a cukrot, és a...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >