Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Erdélyi csorba leves zöldbabbal
    57

    Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük. Közben egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erdélyi gulyásleves
    2

    A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi salátaleves
    7

    Felkockázzuk a szalonnát és kiolvasztjuk. A pörcöt kitesszük egy tányérra. Az alaposan megmosott és levelekre tépkedett salátát átforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erdélyi zöldbableves
    14

    A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves
    21

    A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk Kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez Az epret megtisztítjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erőleves cérnametélttel
    37

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almaleves citromosan
    11

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves borókabogyóval
    2

    A feldarabolt fácánt felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Ha a víz felforrt, lehabozom, beledobom a megtisztított vöröshagymát egészben,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >