Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Bazsalikomos eperkrémleves
    0

    Az a víz felét és a cukrot összeforraljuk. Mehet bele az eper és a tejszín, majd forraljuk fel egyszer. Turmixoljuk le az egészet a bazsalikommal...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Korianderes sárgadinnye krémleves
    0

    A dinnyét tisztítsuk meg és tegyük egy turmixba a cukorral és narancslével együtt. A koriandert mossuk meg és tépkedjük le a leveleit. Ezután...

    • 0 személyre
    • 0 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos görögdinnye leves
    0

    Szeleteljük fel a paradicsomokat és ízesítsük be sóval és cukorral. Reszeljünk rá gyömbért és a narancsok héját, majd tegyük be a 90 fokos...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás burgonya krémleves, ropogós hagymával
    0

    A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk fel apró darabokra. Ezután főzzük meg a tejszínnel, a babérlevéllel és rozmaringgal együtt. Aprítsuk fel...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Currys lazacgombóc leves
    0

    A lazacokról szedjük le a bőrt és daráljuk le. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat, majd sózzuk meg. Hagyjuk pihenni 1 órát, utána...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Ázsiai lazacleves
    0

    Csíkozzuk fel az összes zöldséget. A póréhagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kezdjük el egy kevés olajon párolni. Ezután mehet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    11

    A tyúkot beletesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Paszternák krémleves, ananásszal és sült baconnal
    0

    A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk és a babérlevéllel együtt megpirítjuk. Közben megpucoljuk és feldaraboljuk a paszternákot, amit hozzá...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • "Téli" eperkrémleves
    0

    Az epren és a citromon kívül, öntsünk mindent egy lábasba és lassú tűzön forraljuk fel. Melegítsük legalabb 10 percig, de nem kell, hogy lobogjon,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >