Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Currys lazacgombóc leves
    0

    A lazacokról szedjük le a bőrt és daráljuk le. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat, majd sózzuk meg. Hagyjuk pihenni 1 órát, utána...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Ázsiai lazacleves
    0

    Csíkozzuk fel az összes zöldséget. A póréhagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kezdjük el egy kevés olajon párolni. Ezután mehet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    11

    A tyúkot beletesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Paszternák krémleves, ananásszal és sült baconnal
    0

    A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk és a babérlevéllel együtt megpirítjuk. Közben megpucoljuk és feldaraboljuk a paszternákot, amit hozzá...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • "Téli" eperkrémleves
    0

    Az epren és a citromon kívül, öntsünk mindent egy lábasba és lassú tűzön forraljuk fel. Melegítsük legalabb 10 percig, de nem kell, hogy lobogjon,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lilakáposzta krémleves, málnaecetes gombával és spenóttal
    0

    Indulásnak szépen öntsük a lábas aljára a cukrot és finoman karamellizáljuk. Ne kevergessük, mert akkor könnyen csomós lesz a karamell és sokkal...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rizses spárgaleves
    0

    Egy serpenyőben hevítsük az olajat. Dinszteljük a hagymát, és adjuk hozzá a citromhéjat, majd a rizst, és pirítsuk 3 percig. Adjuk hozzá a...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás lencseleves
    0

    A fokhagymát kevés olajon kezdjük el párolni és dobjuk mellé a babérleveleket. Szórjuk bele a lencsét és forgassuk össze vele. Ezután öntsük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Forró, vaníliás birsalma leves
    0

    A birsalmákat alaposan mossuk meg és pucoljuk meg. Figyeljünk rá, hogy pucolás után rögtön dobjuk be citromos vízbe, különben megbarnul. A...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >