lencse

A magyar konyhában leves és főzelék készül belőle, de salátának is nagyon finom. Indiában lisztformában is fontos élelmiszer, cripset is készítenek belőle, ami különböző mártogatós fogásokhoz nagyon finom. Nálunk tradíció az újévi lencseleves, vagy lencsefőzelék fogyasztása – hátha egyszer tényleg bejön!!! A babérlevelet, fokhagymát, hagymát használjuk a magyar konyhában a lencse ételek fűszerezésére. Savanyítani pedig általában citrommal, mustárral, ecettel szokták. A vörös lencsét egzotikusabb fűszerekkel is társíthatjuk, mint pl. a curry, római kömény.

  • Lencsesaláta fűszeresen
    20

    A lencsét főzzük meg sós, fűszeres vízben, majd szűrjük le. A hagymát vágjuk fel szeletekre. A ketchupot fűszerezzük ízlés szerint, majd...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Lencseleves
    15

    A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni. Kb. fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos lencsefőzelék
    10

    A paradicsompürét belerakjuk egy edénybe, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk és beleszórjuk a lencsét, majd 30-35...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék rántással
    18

    A lencsét beáztatjuk. Áztatás után átmossuk, majd egy fazékban, kellő vízmennyiséggel feltesszük főni. Teszünk bele pár darab babérlevelet,...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék
    4

    A füstölt húst és a lencsét jól átmossuk és beáztatjuk pár órára a főzés előtt. A füstölt húst főzzük annyi vízben, amennyi ellepi....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék borssal
    7

    A lencsét főzés előtt átválogatjuk, kétszer-háromszor átmossuk, végül beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább két-három órára. Főzés...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék citromhéjjal
    5

    A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citrom héjjal főni tesszük. Ha puhára...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék mustárral
    142

    Fél zacskó lencse. Dupla annyi vízben teáskanál só, pici vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél. 20 perc alatt puhává fő. 1 tejföl,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék házikenyérrel
    11

    Lencsét beáztattam 1,5 órára. Muszáj megjegyeznem, hogy Rapunzel Gourmet lencsét használtam, mert már külsőre is olyan szép volt a lencse, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsekrémleves tejszínesen
    7

    1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >