lencse

A magyar konyhában leves és főzelék készül belőle, de salátának is nagyon finom. Indiában lisztformában is fontos élelmiszer, cripset is készítenek belőle, ami különböző mártogatós fogásokhoz nagyon finom. Nálunk tradíció az újévi lencseleves, vagy lencsefőzelék fogyasztása – hátha egyszer tényleg bejön!!! A babérlevelet, fokhagymát, hagymát használjuk a magyar konyhában a lencse ételek fűszerezésére. Savanyítani pedig általában citrommal, mustárral, ecettel szokták. A vörös lencsét egzotikusabb fűszerekkel is társíthatjuk, mint pl. a curry, római kömény.

  • Sült kolbász lencsével
    54

    Sütéssel együtt kb. 35 perc alatt elkészül, tehát igen gyorsan egy finom vacsorát varázsolhatunk az asztalra. A lencsét érdemes reggel, munkába...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lencse leves oldalassal
    5

    A főzőshez előkész. beáztatott lencsét füstölt húsos lében feltesszük főni. Kevés olajon finomra vágott hagymát pirítunk majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vörös lencse krémleves
    2

    Pirítsuk a lencsét egy lábasban, felforrósított olajon, a felszeletelt répával, majd 6 dl forrásban lévő vizet és a currykrémet adjuk hozzá....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vöröslencse-leves
    5

    A hagymát felkockázom és olívaolajon megpirítom, ezután hozzáadok 3 gerezd fokhagymát és a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát. Amikor ezek...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Bolognai lencse
    3

    A beáztatott lencsét, sós vízben, a babérlevéllel együtt megfőzzük. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tejfölös lencsesaláta
    0

    A lencsét 1-2 babérlevéllel puhára főzzük, mielőtt megfő hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott répát, ha megfőtt leszűrjük. Hozzákeverjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos lencsesaláta
    8

    A lencsét, fűszeres vízbe rakjuk fel főni. Főzzük puhára, és szűrjük le. A paradicsompürét és a ketchupot keverjük ki, a fűszerekkel. Adjuk...

    • 6 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Kolbászos lencseleves
    2

    A lencsét beáztatjuk előző este.Leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főnni.Babérlevéllel,sóval és borssal. Ha már puhul mehet bele a darabokra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sült hal lencsés, pórés ágyon
    1

    A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lencsesaláta
    5

    A salátát sós vízben, puhára főzzük. Közben az ecetet a cukorral simára keverjük, és hozzáadjuk az olajat. Ha kikevertük, beleszórjuk a...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >