lencse

A magyar konyhában leves és főzelék készül belőle, de salátának is nagyon finom. Indiában lisztformában is fontos élelmiszer, cripset is készítenek belőle, ami különböző mártogatós fogásokhoz nagyon finom. Nálunk tradíció az újévi lencseleves, vagy lencsefőzelék fogyasztása – hátha egyszer tényleg bejön!!! A babérlevelet, fokhagymát, hagymát használjuk a magyar konyhában a lencse ételek fűszerezésére. Savanyítani pedig általában citrommal, mustárral, ecettel szokták. A vörös lencsét egzotikusabb fűszerekkel is társíthatjuk, mint pl. a curry, római kömény.

  • Lisztmentes lencsefőzelék, sült kolbásszal
    0

    A hagymákat apróra vágjuk és a babérral, rozmaringgal finoman megpirítjuk. Rászórjuk a lencsét és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás lencseleves
    0

    A fokhagymát kevés olajon kezdjük el párolni és dobjuk mellé a babérleveleket. Szórjuk bele a lencsét és forgassuk össze vele. Ezután öntsük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Galamb supreme, fürjtojás tempurával, lencsével és hagymákkal
    0

    Elkészítés: A fokhagymát héjastul, pici sóval, borssal és vajjal alufóliába csomagoljuk és berakjuk a sütőbe 170 fokra, 15-20 percre. Ha kész,...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék göngyölt csirkemellel és ricottás galuskával
    0

    1. Átválogatjuk a lencsét, szűrőn átmossuk és a babérleveles, hagymás, fokhagymás vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal. 2....

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lencsegulyás
    45

    A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék 3
    12

    A lencsét feltesszük, kb. 1,5 liter hideg vízben főni. A főzővízbe beletesszük az őrölt babérlevelet, a sót, a zöldségleves kockát. 20...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lencsehurka
    19

    A lencsét és a barna rizst, külön-külön feltesszük főni. A barna rizst 2 csésze vízzel főzzük (mindig kétszeres mennyiségű vízben főzzük...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lencsevagdalt
    13

    Megfőzzük a lencsét. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Turmixgépbe tesszük őket, sózzuk, fűszerezzük. A lencse főzővízéből,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lencsesült
    10

    A lencsét feltesszük főni, a vöröshagymát megdinszteljük. A zabpelyhet annyi vízzel forrázzuk le, hogy az éppen ellepje. A megfőtt, leszűrt...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék feltéttel
    25

    A lencsét előző este beáztatom, másnap a babérlevéllel és sóval felteszem főni. Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >