Legutóbbi receptek

  • Croissant kakaósan
    10

    Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A krémhez, 3 evőkanál lisztet, 3 dl tejet és 2 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Croissant
    13

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). ...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almaleves tejszínesen
    15

    Pirítsuk meg a vajban a garam maszalát, öntsük fel vízzel és forraljuk legalább 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot és az almát. Ha megpuhult az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csokis isler
    10

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Ha összegyúrtuk, 30-40 percre be kell tenni...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombás-paradicsomos tészta
    21

    A tésztát sós vízben, al dente-re kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Roston szűzpecsenye édesburgonyával
    8

    A szűzpecsenyét lehártyázzuk és felszeleteljük. Kiklopfoljuk és fűszerezzük. Kevés olajon, pirosra sütjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csalamádé cseresznyepaprikával
    7

    4.5 kg fehérpaprika, fél kg cseresznyepaprika, 1 kg uborka (héjastól), 1.5 kg káposzta, 1 kg paradicsom (zöld), 1.5 kg hagyma, ezeket megtisztítjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalamádé paradicsommal
    7

    A legyalult nyersanyagokat összekeverjük 2 dl 10%-os ecettel, 15 dkg cukorral, fél csapott evőkanál bor kénporral. Annyi vízzel engedjük fel a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalamádé olívával
    3

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a káposztát, sárgarépát, a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és egy fél órát állni,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalánleves
    2

    A felaprított hagymát olajon megfuttatom, majd amikor üveges, hozzáadom a megmosott, kissé összevagdalt csalánt (amikor vizes, már nem nagyon csíp)...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >