Legutóbbi receptek

  • Csalamádé paradicsommal
    7

    A legyalult nyersanyagokat összekeverjük 2 dl 10%-os ecettel, 15 dkg cukorral, fél csapott evőkanál bor kénporral. Annyi vízzel engedjük fel a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalamádé olívával
    3

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a káposztát, sárgarépát, a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és egy fél órát állni,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalánleves
    2

    A felaprított hagymát olajon megfuttatom, majd amikor üveges, hozzáadom a megmosott, kissé összevagdalt csalánt (amikor vizes, már nem nagyon csíp)...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kefires-almás mazsolával
    3

    Az almákat lereszeljük és elkeverjük a tojással, cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a tejet és beleszórjuk a mazsolát is. Apránként hozzáadagoljuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa lekvárral
    5

    A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves pudinggal
    13

    A cukrot pár perc alatt karamellé pirítod, majd rádobod az almakockákat.Jöhet rá a víz,a fahéj és a szegfűszeg.10 perc alatt meg is puhul az...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halcsíkok citromos spárgával
    3

    A spárgát meghámozzuk és felaprítjuk, majd párolóedényben megpároljuk. A halat csíkokra vágjuk és vajon megpároljuk. Fűszerezzük és ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kompóttal
    9

    1 tojást elkeverünk, 1dl tejjel, kevés cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 1-2...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa mazsolásan
    119

    A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    11

    A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >