Leggyorsabb receptek

  • Csokifagyi
    9

    A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet folytonos kevergetés mellett, lassú tűznél összefőzzük. A csokoládét...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csokifagylalt
    14

    Kb. 1 dl tejszínhez, hozzákeverjük a reszelt csokoládét, és lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Bakonyi pacal
    7

    A pacalt, többször váltott, hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla és hideg vízben,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csontleves finommetélttel
    2

    A csontot jól megmossuk és 1 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Csülök-kocsonya
    125

    A csülköt megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Vaddisznó pörkölt
    15

    Lapockából szoktam készíteni, az nem olyan száraz Kockára vágom a lapockát, jól megmosom a hagymát, majd felrakom párolódni. Utána teszek...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Pacal bakonyi módra
    4

    Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször)...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt bográcsban
    16

    A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A vöröshagymát apró...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Tepertőkrémes rudacskák
    30

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sót beleszórjuk. Betakarjuk kevés liszttel, hogy ne...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Tejfölös pacal
    1

    A pacalt megtisztítjuk, többször jól kimossuk és sós vízben feltesszük főni, míg puha nem lesz (kb. 4 óra). Ekkor ujjnyi vastag szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >