körte

A fanyar vackorból nemesítették egyik legaromásabb gyümölcsünket. A fogyasztási idénye hosszú, júniustól tavaszig fogyaszthatjuk, a korai fajtáktól a jól tartósítható téli fajtákig. Húsételek, sajtok, sajtos ételek pikáns, remek kísérője. Különleges sütemények, desszertek készülnek vele. Gyakran fogyasztjuk kompót és szörp formájában is. Különleges a belőle készült pálinka.

  • Borban párolt körte
    17

    Forralt bort készítünk, amibe belerakjuk a meghámozott körtéket. Puhára főzzük, a levet leszűrjük, majd felforraljuk és keményítővel sűrítjük....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Körtés-csirkés tésztasaláta
    0

    Nagy fazék sós, forrásban lévő vízben, al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Körtés-csokis muffin
    2

    Előmelegítjük a sütőt és 160 °C-ra állítjuk. Ha elfelejtettük korábban kivenni a margarint a hűtőből, akkor néhány percre egy kistányéron...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Körtetorta
    68

    Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A diót mozsárban durvára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Karamellizált körte
    2

    Mézet teszünk fel serpenyőben főni. Ebbe a karamellizálódó mézbe tesszük bele a kimagozott, meghámozott, félbe vágott körtéket. Reszelt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos körteleves
    0

    A körtéket hámozd meg,a felét kockázd fel,locsold meg őket citromlével. A többi gyümölcshúst tedd turmixgépbe.Facsarj bele citromot,reszelj...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hideg gyümölcsleves
    24

    A hozzávalókat megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük, majd bő vízben feltesszük főni. Mikor összerottyan, a pudingot kikeverjük, majd folytonos...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vörösboros gyümölcsragu
    8

    Tetszőleges gyümölcsöket (pl : áfonya, ribizli, málna, eper) egyszerre, vajon karamellizált kristálycukron, pár percig párolunk. Ezután vízzel...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes körtesaláta
    10

    A körtéket felkockázzuk és egy párolóedényben megpároljuk. A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk és simára keverjük. Ha megpárolódott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gyümölcsleves banánnal, almával
    24

    A gyümölcsöket felkockázom.Vajon megpárolom s közben ízlés szerint cukorral,fahéjjal ízesítem.Ha megpuhultak felöntöm vízzel és őszilével.Összeforralom...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >