körte

A fanyar vackorból nemesítették egyik legaromásabb gyümölcsünket. A fogyasztási idénye hosszú, júniustól tavaszig fogyaszthatjuk, a korai fajtáktól a jól tartósítható téli fajtákig. Húsételek, sajtok, sajtos ételek pikáns, remek kísérője. Különleges sütemények, desszertek készülnek vele. Gyakran fogyasztjuk kompót és szörp formájában is. Különleges a belőle készült pálinka.

  • Párolt gyümölcsök
    7

    A vajat felmelegítjük és rárakjuk a felaprított gyümölcsöket. Adunk hozzá mézet és a fűszereket. 10-15 perc alatt megpároljuk. Grillezett,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almadzsem körtével
    7

    A meghámozott, kis cikkelyekre vágott almát ,cukrot és a citromhéjat, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg pépes lesz. Ekkor beleszeljük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csokis sütemény
    8

    A csokit, vajat edényben, tűz felett felolvasztottam, majd belekevertem a kakaót is. Az egyben felvert tojásokba, belekevertem a cukrot, csipetke...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos gyümölcslekvár
    2

    A gyümölcsöket átválogatjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk, majd belerakjuk abba az edénybe, amelyikbe főzzük. Ráöntjük a cukrot és a...

    • 12 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Citromos körte befőtt
    5

    A körtebefőtthöz megmossuk a körtéket és cikkekre vágjuk. Egy tálba vizet teszünk, öntünk bele citromlevet, ebbe rakjuk a körtét, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Körtés kiwilekvár
    8

    A körtéket meghámozzuk és belerakjuk egy edénybe, amibe főzni fogjuk a lekvárt. A kiwit meghámozzuk és felaprítjuk, majd ezt is a körtére...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fahéjas gyümölcspüré
    7

    A gyümölcsöket meghámozzuk és a fűszerekkel együtt, párolóedénybe helyezzük. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, majd a fűszereket kivéve,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >