körte

A fanyar vackorból nemesítették egyik legaromásabb gyümölcsünket. A fogyasztási idénye hosszú, júniustól tavaszig fogyaszthatjuk, a korai fajtáktól a jól tartósítható téli fajtákig. Húsételek, sajtok, sajtos ételek pikáns, remek kísérője. Különleges sütemények, desszertek készülnek vele. Gyakran fogyasztjuk kompót és szörp formájában is. Különleges a belőle készült pálinka.

  • Chilis-szőlős körtezselé
    0

    1. A felkockázott gyümölcsöket, fűszereket és egy kis vizet öntsön egy serpenyőbe, majd fedje le 10-15 percre! 2. Az így kapott gyümölcslevet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis, körte juice
    0

    A körtét mossuk át és hámozzuk meg. A héjából, cukorból és a fűszerekből fűzzünk egy alapot. A chilit ne tegyük még itt bele! A körtét...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csoki fondant
    0

    A fondanthoz: 1. A csokit felolvasztjuk (egy részét félretesszük, ebbe mártjuk majd az epreket), mikor kissé kihűlt összekeverjük a vajjal és...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombászó vaddisznó a gyümölcsösben
    0

    Posírozott körte A körtét meghámozzuk és a talpát egyenesre igazítjuk. A bort vaníliával és a fűszerekkel felforraljuk egy lábasban. Forráskor...

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Piros gyümölcssaláta
    7

    Az almát és a körtét megtisztítom, de csak a magházat szedem ki, a héját rajtahagyom. Felaprítom mindkettőt. A gránátalma értékes belsejét...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Gyümölcsturmix
    3

    A gyümölcsöket és a lekvárt összeturmixoljuk, a citrom levét pedig, az összeturmixolás után adjuk hozzá. Tejszínhabbal tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Petra szőlősünijei
    23

    A körték elejét kissé hámozzuk meg, majd a süni szemének, helyezzük el a két szegfűszeget, a körte elején. A szőlőt mossuk meg, és szemezzük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Túrórudi ízű csodatorta
    35

    A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverővel...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Körtedzsem
    7

    A megtisztított körtét, soronként cukorral rétegezve, egy megfelelő nagyságú tálba rakjuk. 24 óráig állni hagyjuk, közben időnként megkeverjük....

    • 12 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-almás körteleves
    5

    Meghámozzuk a gyümölcsöket, feldaraboljuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Feltesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >