Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Sütőben sült sütőtök
    3

    A sütőtököt alaposan megmossuk, kikanalazzuk a magját, és feldaraboljuk. A tepsibe szilikonos sütőlapot teszünk (ennek hiányában az alufóliával,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füge chutney
    1

    A fügét kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot (vigyázni kell, hogy meg ne égjen). Hozzáöntjük a bort és összeforraljuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtökös vekni 2
    1

    A sütőtököt vágjuk apró kockára, vagy reszeljük le. Az élesztőt futtassuk fel. A lisztet rakjuk egy keverőtálba és szórjuk rá a többi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sült kenyér
    18

    A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe. Általában ez a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vajas zöldségek 2
    12

    A karfiolt rózsáira szedjük és forró vízben leforrázzuk. A vajat felmelegítjük és rárakjuk a kukoricát, majd a karfiolrózsákat. Tetszés...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkinis rizs
    1

    A rizst megfőzzük. A cukkinit fél centi vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd egy tányérra...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Tejszínes paprikakrém
    4

    A paprikát kimagozzuk és felaprítjuk. Megsózzuk és összekeverjük olajjal. Vághatunk hozzá zöldfűszert is. Alaposan, kétszer-háromszor megdaráljuk. Ezután...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklamártás
    7

    A céklát, egy csipet sóval puhára főzzük. A majonézt keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel, ameddig a cékla fő. Meghámozzuk a céklát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Alma kompót
    15

    Az almát megpucolom, majd szeletekre vágom. Egy edénybe vizet engedek, épp hogy ellepje az almákat. Felrakom főzni. Teszek hozzá kristálycukrot,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikalekvár
    7

    A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd megpároljuk, kevés olajon. Közben a paprikát is felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fedő...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >