Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Kiwis almalekvár
    8

    A kiwit meghámozzuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconos burgonyapüré
    8

    A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még forrón, burgonyatörővel pépesítjük a krumplit,...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagyma jam
    6

    A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk. A cukkinivel is hasonlóképpen teszünk. Felrakjuk vízbe főni őket a cukorral és a fűszerekkel. Addig...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Dinnye jam
    11

    A dinnyéket kimagozzuk. A tasakon leírtak szerint, egy lábasban elkezdjük főzni a dinnyét és amikor már sok levet engedett és átforrósodott,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Fűszeres vekni
    11

    A langyos, cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt. A lisztet tálba szitálom és hozzáadom a többi hozzávalót. A közepébe mélyedést csinálok...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejszínes sütőtökpüré
    4

    A nagyobb darabokra vágott tököt mikrózható tálba tesszük, majd öntünk alá fél pohár vizet. A tálat befedjük és betesszük a mikróba....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Pirított burgonya
    8

    A burgonyákat megmossuk és olívaolajjal meglocsolunk egy tepsit. Belerakjuk a burgonyát, rászórjuk a vágott paszternákot és sárgarépát. Sütőben,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almadzsem körtével
    7

    A meghámozott, kis cikkelyekre vágott almát ,cukrot és a citromhéjat, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg pépes lesz. Ekkor beleszeljük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Meggy dzsem
    18

    Felfőzzük a meggyet és rotyogtatjuk még 20 percig. Közben sűrűn kavarjuk, le ne égjen. Ha igazán finom meggydzsemet akarunk csinálni, a magját...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Karamellizált ananász
    61

    A cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk és a felszeletelt ananászra öntjük.

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >