Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Fóliás burgonya párolt céklával és salátával
    0

    A burgonyákat félig főzzük meg héjában, majd vékonyan kenjük be olajjal és süssük tovább alufóliával betekerve középmeleg (180 fokos) sütőben....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Cukkini lekvár
    9

    A cukkinit a citrommal főzöm, 1,5 óráig. Kevergetni alig kell, mert nem ég oda. Ezután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább főzöm,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomszósz
    5

    Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd egy fej hagymát beletéve, jól felforraljuk. Tálalás...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia vörösboros hagyma
    50

    A vöröshagymát megtisztítjuk,és vékonyra felszeleteljük.Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk,rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Meggy dzsem
    3

    A magozott meggyet, a cukorral együtt felrakjuk főni. Ráöntjük a citromlevet és fűszerezzük. Teljesen szétfőzzük. Amikor már jól szétment...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdei gomba mártás
    1

    A finomra vágott hagymát vajon megpirítjuk, majd rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk és saját levében, puhára pároljuk. Közben...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fügés kajszilekvár
    4

    A kajszit héjazás nélkül kimagozzuk. A rossz részeket kivágjuk, majd lemérjük. Minden kilogrammra 50-60 dkg cukrot szórunk és másnapig állni...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fahéjas rizs
    2

    A rizst kétszer annyi mennyiségű, enyhén sós vízben tegyük fel főni, ha kész, szórjuk meg fahéjjal. Nagyon különleges ízt ad neki.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltött édesburgonya
    10

    A burgonyákat alaposan megmossuk és alufóliába csomagoljuk. Tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Közben, elkészítjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Narancs lekvár
    20

    A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön (keserű lesz tőle a lekvár). Apróra...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >