Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Párolt zöldség 2
    6

    A répát és kukoricát a pyroflam szűrőbe rakjuk. A pyroflam edényben vizet forralunk és rárakjuk a szűrős részt. 25-30 percig pároljuk, az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mazsolás rizs
    50

    A rizst, kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzöm. A vajon átpárolom a mazsolát és megszórom a kurkumával, majd ízesítem egy darab vaníliával. A...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ratatouille
    11

    Az összes zöldségfélét megmossuk és felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk és a zúzott fokhagymával együtt, üvegesre pirítjuk az olajon....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Ribizli dzsem
    14

    A ribizlit megtisztítjuk, talán ez a legidőigényesebb az egészben. A ribizlit kevés vízzel felteszem főni. Eközben a cukrot és a dzsem fixet...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Fahéjas gyümölcsragu
    82

    A gyümölcsöket kockára vágjuk és vajon átpároljuk. Ízesítjük, majd megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Tejszínnel dúsítjuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma mártás ecettel
    2

    A sóval szétnyomott fokhagymát elkeverjük az áttört burgonyával és cseppenként tesszük hozzá az olajat. Jól kikeverjük és ecettel ízesítjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma mártás (rottyantva)
    13

    Az olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítek. Beleteszem az összezúzott fokhagymát és néhány percig még együtt pirítom vele. Felengedem...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás burgonyapüré
    9

    A burgonyát meghámozom, s apróra összevágom. Majd megfőzöm vízben. Amikor megfőtt a burgonya, leszűröm, s összetöröm, vagy burgonyanyomóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tócsni
    2

    A megtisztított nyers burgonyát durva reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Törött borssal, sóval, apróra vágott petrezselyemmel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fóliás burgonya párolt céklával és salátával
    0

    A burgonyákat félig főzzük meg héjában, majd vékonyan kenjük be olajjal és süssük tovább alufóliával betekerve középmeleg (180 fokos) sütőben....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >