Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Grillen sült zöldség
    8

    A hozzávalókat felkockázzuk és a gombát citromlébe mártjuk, hogy meg ne barnuljon. Az összes hozzávalót összekeverjük, majd a grillre terítjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Málnajam
    2

    A málnát a cukorral és dzsemfixel elkeverjük, majd felrakjuk főni. Addig főzzük, míg teljesen szét nem esik a málna, ekkor átpasszírozzuk. Újra...

    • 12 személyre
    • 85 perc
    Részletek >
  • Házi fűszeres baracklekvár
    3

    A sárgabarackokat alaposan megmossuk, magjukat eltávolítjuk és húsdarálón ledaráljuk, majd összekeverjük a cukorral. Jól lefedve, 12 órát...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres krumpli
    3

    Közepes tepsit kiolajozunk és a zsemlemorzsával beszórjuk. A krumplit meghámozzuk és negyed hasábokra vágjuk. Egy tálban kissé megsózzuk, őrölt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szedres áfonyalekvár
    6

    Az áfonyát és a szedret megmossuk, majd leszórjuk cukorral. Felrakjuk főni és alacsony hőfokon addig főzzük, ameddig teljesen szét nem fő. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Füstölt nokedli
    1

    A Füstölt hús kockákat meleg vízben feloldjuk és lehűtjük. Felteszünk vizet forrni. A lisztből, tojásokból és a feloldott kockákból nokedlitésztát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres burgonya paprikásan
    9

    Nagyszemű burgonyát alaposan megsikálsz, félbe vágod, majd nagyobb szeletekre aprítod. Egy tálban 6 evőkanál olívaolajat, 2 teáskanál pirospaprikát,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Fűszeres burgonya
    2

    A burgonyát megtisztítjuk, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, egy tepsit olivaolajjal kikenünk, a burgonyát cikkekre vágjuk a tepsibe tesszük, megfűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Fűszeres répa
    6

    A répát felaprítjuk, tetszőlegesen. A vajat megolvasztjuk és rárakjuk a finomra vágott hagymát, valamint zöld petrezselymet. Hozzáadjuk a répát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Párolt lilakáposzta
    6

    A káposztát vékonyan leszeletelem. Az olajat lábasba teszem, bele a káposztát, sót és az almaecetet. Fedő alatt megpárolom. Ha nem ereszt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >