Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Sajtmártás ahogy én szeretem
    30

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, majd a margarinon megdinsztelem. Felöntöm tejjel és tejszínnel, majd hozzáadom a reszelt sajtot. Sózom,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Körtedzsem
    7

    A megtisztított körtét, soronként cukorral rétegezve, egy megfelelő nagyságú tálba rakjuk. 24 óráig állni hagyjuk, közben időnként megkeverjük....

    • 12 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Finom daragaluska
    7

    A zsírt tálban habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást, sózzuk, és az anyagokat egyneműsítjük. Belekeverjük a búzadarát, és hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Házi kenyér gázsütőben
    6

    Kimérjük a 20-20-20 dkg lisztet egy zárható tálba. Középbe fészket csinálunk és abba belemorzsoljuk az élesztőt. 2 mokkáskanál cukrot rászórunk,...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Házi magos mustár
    30

    A mustármag felét őröljük meg, vagy vegyünk eleve őrölt magot. A többi mustármagot mozsárban zúzzuk durvára, majd keverjük össze a kettőt....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Paradicsom-lekvár
    3

    Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, majd dobjuk forrásban levő vízbe, fél percre. Szedjük át hideg vízzel telt edénybe, majd könnyedén húzzuk...

    • 12 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Mézes almalekvár
    5

    A meghámozott almát négyfelé vajuk, magházat kiemeljük. Az almából, pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk. Az almakockákat...

    • 12 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Grapefruit dzsem
    1

    Lehéjazzuk a grape-ket, felvágjuk a héjat csíkokra, hideg vízbe tesszük, és hagyjuk állni, egy éjszakát. Úgy ahogy van, reggel egy nagy lábosba...

    • 12 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Házi fügelekvár
    3

    Szép érett fügéket, gyengén sózott vízben, puhára főzünk. Ha megpuhult, hideg vízzel leöblítjük a szitára tett fügéket. Ha a víz mind...

    • 15 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Almalekvár
    6

    1 kg almához, 20 dkg cukrot számítunk. Az almákat darabokra vágjuk, nagyon kevés vízben, puhára főzzük, majd szitán áttörjük. Az almapépet...

    • 15 személyre
    • 60 perc
    Részletek >