Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Burgonyafánk 1
    9

    A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Pikáns majonéz
    5

    A tojássárgákat keverőüstbe helyezzük, hozzáadjuk a fél citrom levét, a csipet sót, borsot, szerecsendiót, és habverővel állandóan keverve,...

    • 8 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Francia majonéz
    6

    A tojások sárgájához néhány csepp citromlevet adunk, majd az olajat állandó keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatva, majonézt készítünk....

    • 6 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tócsni másképpen
    12

    A főtt burgonyát reszeljük le, és rakjuk egy nagy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Ha összeállt a tészta, akkor...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Klasszikus eperdzsem
    10

    Az epreket megmossuk, félbevágjuk, és cukorral megszórjuk. 20 percig állni hagyjuk, majd felrakjuk főni, és addig főzzük a többi hozzávalóval,...

    • 10 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Hagymás törtkrumpli a nagypapám receptje alapján
    18

    A krumplikat 180 fokon, héjastól megsütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Ha megsült a krumpli,...

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zsemle
    15

    Mint minden kelt tészta, ez is a kenyérsütő tartályában kezdte a pályafutását nálam. Kényelmesen belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Vodkás narancslekvár
    5

    A narancsokat meghámozzuk, és felaprítjuk. Megszórjuk cukorral, és felrakjuk főni. Addig főzzük, míg szét nem esik teljesen. Közben vodkával...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hagymamártás
    5

    A hagymákat finomra vágjuk, és vajon megfuttatjuk. Liszttel megszórjuk, és felengedjük forró tejjel. Simára keverjük, tejszínnel dúsítjuk. Ízesítjük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejszínes fahéjmártás
    3

    A vajat habzásig hevítjük, megszórjuk liszttel és fahéjjal. Forró tejjel felengedjük, és tejszínnel elkeverjük. Tetszés szerint ízesítjük.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >