Köret

Általában sült,grillezett,párolt húsok mellé készítünk köreteket,de akár önmagukban is megállják a helyüket.Általában zöldségből vagy gyümölcsből készítjük.

  • Mandulás burgonyafánk
    7

    A burgonyához hozzákeverjük (a mandula kivételével) a többi hozzávalót, és közepesen kemény tésztát készítünk belőle. A tésztából...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magos bucik
    34

    A magokat kicsit összetörjük, vagy ledaráljuk. A kenyérsütő üstjébe belemérjük a vizet és az olajat, rátesszük a lisztet, a sót, a cukrot,...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Fűszeres krumpli a sütőből
    46

    A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Vágódeszkára fektetve, a tetejét bevagdaljuk, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Szőlőlekvár
    12

    A szőlőt jól megmossuk, leszemezzük, majd a vízzel együtt, feltesszük egy lábasban főni. Kb. 60 perc elteltével átpasszírozzuk (vigyázzunk,...

    • 10 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Szójaszószos pirított zöldségek
    9

    A zöldségeket megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük a serpenyőben, és rászórjuk a durvára vágott borsot. Ezután az összes...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes vajas tojásos nokedli
    11

    4 tojásból, a liszttel és sóval galuskatésztát készítünk, melyet sós, forró vízbe kiszaggatunk. A maradék tojást felverjük, a tejszínnel. Egy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Áfonyás meggydzsem
    4

    A meggyet és az áfonyát megmossuk. A meggyet kimagozzuk, és megszórjuk a cukorral. Felrakjuk főni, az áfonyával együtt. Beledobjuk a fahéjat. Telesen...

    • 12 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Narancsos almalekvár
    5

    Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk kockára. A narancsok héját távolítsuk el, és vágjuk össze, majd rakjuk bele abba az edénybe, amiben a...

    • 12 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Paradicsomszósz tésztára
    2

    Helyezzük a paradicsomokat forró vízzel teli fazékba, és főzzük harminc másodpercig. Vegyük ki a paradicsomokat, majd húzzuk le a héjukat....

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Burgonyafánk 2
    11

    A krumplit kifőzőm héjában, összetöröm, és rakok bele sót. Utána reszelek bele kevés szerecsendiót, és tojással, valamint 10 ek. liszttel...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >