kolbász

Az európai gasztronómiai kultúra régi, fontos tartósított húskészítménye akolbász, kalbász, kóbász (szláv klobasa). A kolbász tisztított sertésvékonybélbe, régebben esetenként juhbélbe töltött apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából sóval, általában sokféle fűszerrel, ízesítővel készülő,1-4 cm vastagságú húskészítmény.
A kolbászfélék füstöléssel történő tartósítása régi élelmiszer-technológiai eljárás, mely Európa legtöbb részén elterjedt, szerves része az európai konyhának.

  • Erdélyi rakott káposzta
    3

    Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát. Tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Lencseleves kolbásszal
    71

    Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét....

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >