ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Spagetti saláta
    52

    A spagettit hosszában, 5 db-ra törjük és a hagyományos módon, sós vízben megfőzzük. Ezután lecsepegtetjük és hagyjuk hűlni. A sonkát,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Hideg penne saláta
    19

    A tésztát kifőzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen puha. A salátát összetépkedjük. A paradicsomot kockára vágjuk. A többi...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ezersziget öntet
    7

    Előző nap, készítsünk egy adag majonézt. (Ha készen vásároljuk, 20 dekagrammra van szükség.) Másnap, vágjunk nagyon apróra, 1 közepes fej...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Mexikói saláta
    58

    A zöldségkeveréket leforrázzuk és hidegre hűtjük. A ketchupot és a paradicsompürét kikeverjük, majd fűszerezzük. Hozzákeverjük a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pizza
    8

    1. A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk a cukrot és a sót. Levesszük a tűzről és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe belerakjuk a vajat és összenyomkodjuk,...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Pizzakrém
    11

    A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítom. Hozzáadom a ketchupot, paradicsompürét, fűszereket, és együtt felforralom....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Édes-csípős mártás
    11

    Ezt a mártást egy étteremben súgták meg, mikor rákérdeztem, hogyan sikerül ilyen finom, pikáns ízesítésű mártást készíteni. Amikor elárulták...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos olivás pennesali
    4

    A penne tésztát kifőzzük sós forró vízben. A paradicsomot felkockázzuk .A ketchupot kikeverjük a zöldfűszerekkel.Hozzáadjuk az olívabogyót...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Pékvirsli
    6

    A virslik bőrét lehúzom. A felengedett tésztát, lisztezett deszkán, 1 mm vékonyra kinyújtom, és 8 egyforma négyzetre vágom. Egy-egy tésztadarabot...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Bolognai penne
    19

    A pennét forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, de a főzővizet félrerakjuk. A pennét összekeverjük az olívaolajjal, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >