ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Bazsalikomos-kukoricás tésztasaláta
    15

    A tésztát kifőzöm, közben a bazsalikomleveleket felaprítom. A kukoricát csepegtessük le, és keverjük hozzá a kihűlt tésztához. Adjuk hozzá...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta hallal
    10

    Kevés sóval forraljunk vizet és főzzük ki a tésztát. Közben készítsük el az öntetet. A paradicsomlét keverjük el a ketchuppal. Fűszerezzük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tatár beefseak Worchestershire szósszal
    2

    A megtisztított, megmosott hártyamentes bélszínt sózzuk, borsozzuk majd, mustárral vastagon bekenjük. Tálba helyezzük és annyi olajat öntönk...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tatár bifsztek
    115

    A tojássárgája kivételével, az összes hozzávalót összekeverjük. A mennyiségek ízlés szerintiek, mindenki kóstolgasson, jobbat nem tudok....

    • 8 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Tej- és tojásmentes pizzás tekercs
    3

    Langyos, cukros vízben az élesztőt felfuttatom. A margarint megolvasztom, hogy könnyebben gyúrható legyen. Az összes többi hozzávalót egy...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos lencsesaláta
    8

    A lencsét, fűszeres vízbe rakjuk fel főni. Főzzük puhára, és szűrjük le. A paradicsompürét és a ketchupot keverjük ki, a fűszerekkel. Adjuk...

    • 6 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Gombasaláta szerecsendióval
    1

    A finomra szeletelt vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk. Hozzátesszük a gerezdekre vágott, megtisztított gombát, és 10 percig fedő alatt pároljuk....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szardellás-csirkés spagetti
    2

    A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban, kevergetve, 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Szardíniás saláta
    1

    A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, hosszában negyedeljük. A paprikát megmossuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sajt saláta ketchuppal
    12

    A salátát összetépkedjük és tálba tesszük. Hozzárakjuk a kockára vágott almát és sajtot. Megszórjuk napraforgómaggal. Átkeverjük olívaolajjal...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >