ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Kínai csípős szezámmagos csirke
    316

    A lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. A csirkemellet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Amerikai hot-dog
    20

    A virslit főzzük meg. Amíg fő, a hagymát vágjuk kis kockákra, majd forgassuk lisztbe és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek. Ha...

    • 6 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Milánói makaróni ahogy Jutka késziti
    567

    Megmossuk a húst, majd ledaráljuk. Összevágjuk a vöröshagymát, majd kicsit megdinszteljük. Belerakjuk a húst, amíg kifehéredik, addig keverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brassói aprópecsenye ketchuposan
    17

    Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját. A szalonnazsírt egy lábasba öntöm, és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bolognai ragu
    10

    A fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk apróra és megpirítjuk, kevés olajon .Ha kész, hozzáadjuk a darált húst, majd megpároljuk....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos kukorica saláta 2
    33

    A kukoricát főzzük meg sós, forró vízben, 5 perc alatt, majd hűtsük le. A paradicsompürét a ketchuppal és a fűszerekkel főzzük fel, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bolognai lencse
    3

    A beáztatott lencsét, sós vízben, a babérlevéllel együtt megfőzzük. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta paradicsomosan
    27

    Kétféle tésztát főzzünk ki és hűtsük le. A majonézt a paradicsompürével és a fűszerekkel alaposan keverjük össze. A zöldségkeveréket...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomszószos tészta
    19

    A ketchupot és a paradicsompürét összemelegítjük. Fűszerezzük, kifőzzük a tésztát és összeforgatjuk a szósszal. Reszelt sajttal tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Chilis bab saláta
    8

    A ketchupot kikeverjük a fűszerekkel és belerakjuk a lecsepegtetett babkonzervet. Alaposan összekeverjük és hidegen tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >