ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Tepsis tészta
    11

    A húst apró kockákra kell vágni. Edénybe pici olajat teszünk, bele a házi készítésű ketchup és a hús kerül. Ezt egy kicsit összefőzzük,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ínyenc csirkecomb
    14

    Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot. 20 percre a sütőbe tesszük,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Polpetti
    181

    A húst kicsit kiklopfoljuk. A reszelt sajtot, kockázott házi sonkát, füstölt kolbászt, vajat, sót, borsot, ketchupot és mustárt jól összedolgozzuk....

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Barbecue csirkecomb
    12

    A csirkecombokat az említett fűszerekkel és szószokkal be kell kenni. Fólia alatt, mindkét oldalát 30-30 percig kell sütni, majd 15-15 percig,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tojássaláta
    4

    A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni. Közben a mártáshoz, mély tálban simára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos gombasaláta
    18

    A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajban, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, nagyobb darabokra vágott gombát,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tatárbeafsteak
    7

    A bélszínt kétszer megdaráljuk, majd összekeverjük a felsorolt hozzávalókkal. A fűszerekből, ízlés szerint tegyünk bele. Pirított kenyeret...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tepsis tarja 2
    16

    A tarját kiklopfoljuk, sózzuk, prézlibe, majd tojásba forgatjuk és hirtelen kisütjük. Lerakjuk egy tűzálló tálba, majd ráöntjük a levet. A...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Tatár beefsteak
    26

    A bélszínt ledaráljuk kétszer, hogy jó apró legyen. A fokhagymát ráreszeljük, a hagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk ezt is. Mustárt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Édes paradicsomos gyöngyhagyma
    2

    A gyöngyhagymát leszűrjük. A paradicsompürét és a ketchupot, a fűszerekkel együtt turmixba rakjuk és összeturmixoljuk. A paradicsomszószt...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >