ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Paradicsomos bab
    11

    A babot leöblítjük és lecsepegtetjük. A lilahagymát félbe vágjuk. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk és összekeverjük a babbal. A végén,...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos olívasaláta
    4

    A ketchupot és a paradicsompürét kikeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett, kimagozott olívabogyót. Összekeverjük és hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Csirkecsíkok szójában
    11

    A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Rálocsolom a szójamártást, lisztbe mártom és a felforrósított vajon átsütöm....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édes, mézes, csípős csirkeszárny
    12

    A megmosott húsról, felitatjuk a nedvességet, majd beleforgatjuk az olajba. Kissé megsózzuk és 180 fokos, előmelegített sütőben, 15 perc alatt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mexikói csípős saláta
    6

    A zöldségkeveréket sós, forró vízben, főzzük puhára. Közben, a ketchupot keverjük össze a fűszerekkel, mert ez lesz a saláta öntete. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mexikói babsaláta 2
    5

    A zöldséget leforrázzuk és hagyjuk hűlni. A babkonzervet leszűrjük és hozzákeverjük a zöldségekhez. Ráöntjük a ketchupot és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csípős csirkeszárny
    115

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. Elkészítjük a panírt: egy tálban a lisztet a csilipaprika fűszerrel összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csípős-mézes csirke
    5

    Összekeverjük a hozzávalókat a hús kivételével.Ebbe a mártásba helyezzük a kettévágott csirkecombokat vagy a felcsíkozott csirkemellet, és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecomb
    15

    A combokat jól átmosom, megpucolom, majd mind a két oldalát megszórom sóval, borssal, bazsalikommal. Előveszek egy nagy, magas falú tepsit, és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >