ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Édes, mézes, csípős csirkeszárny
    12

    A megmosott húsról, felitatjuk a nedvességet, majd beleforgatjuk az olajba. Kissé megsózzuk és 180 fokos, előmelegített sütőben, 15 perc alatt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mexikói csípős saláta
    6

    A zöldségkeveréket sós, forró vízben, főzzük puhára. Közben, a ketchupot keverjük össze a fűszerekkel, mert ez lesz a saláta öntete. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mexikói babsaláta 2
    5

    A zöldséget leforrázzuk és hagyjuk hűlni. A babkonzervet leszűrjük és hozzákeverjük a zöldségekhez. Ráöntjük a ketchupot és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csípős csirkeszárny
    115

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. Elkészítjük a panírt: egy tálban a lisztet a csilipaprika fűszerrel összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csípős-mézes csirke
    5

    Összekeverjük a hozzávalókat a hús kivételével.Ebbe a mártásba helyezzük a kettévágott csirkecombokat vagy a felcsíkozott csirkemellet, és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecomb
    15

    A combokat jól átmosom, megpucolom, majd mind a két oldalát megszórom sóval, borssal, bazsalikommal. Előveszek egy nagy, magas falú tepsit, és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott milánói
    212

    A húst kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült csirkecomb paradicsomos kukoricával
    8

    A csirkecombokat befűszerezzük. Kevés olajjal berakjuk egy tepsibe és megsütjük. Közben a kukoricát leforrázzuk és összeforgatjuk a ketchuppal,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csibeburger
    6

    A csirkemellfiléket megmossuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk. A csirkemellfiléket megcsepegtetjük citromlével, megszórjuk chilivel....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >