ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Paradicsomos babsaláta
    14

    A konzerv babot leszűrjük, a hagymát csíkokra vágjuk és a babhoz adjuk, majd lesózzuk. A paradicsompürét és a ketchupot kikeverjük a fűszerekkel...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lencsesaláta fűszeresen
    20

    A lencsét főzzük meg sós, fűszeres vízben, majd szűrjük le. A hagymát vágjuk fel szeletekre. A ketchupot fűszerezzük ízlés szerint, majd...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Pad Thai tészta
    3

    A rizstésztát forrásban lévő vízbe tesszük, majd 2-4 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy nagy tálban olajat forrósítunk,...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Olasz sajtleves
    2

    A kockára vágott szalonnát megsütjük szép pirosra a mikrohullámú sütőben. Forró húslét készítünk a leveskockából, belekeverjük a sajtot,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tésztasaláta
    5

    A tésztát sós vízben kifőzzük, és hagyjuk kihűlni, miután leszűrtük. A paradicsompürét megfuttatjuk, kevés olajon. Megszórjuk a fűszerekkel,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Narancsos saláta sült csirkemellel
    1

    A csirkemellfilét ujjnyi vastagra felszeleteljük, besózzuk, majd kevés olajon, közepes lángon, pirosra pirítjuk. Közben elkészítjük a salátát:...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes csirkeszárny
    0

    A mogyoró hagymát apróra vágjuk, az összes hozzávalókat egy tálba téve oldódásig keverjük. Bele tesszük a csirkeszárnyakat és 24 órára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mézes-fokhagymás csirkeszárny
    98

    A csirkeszárnyakat sózd, borsozd és helyezd el egy tepsiben. Készíts mártást mézből, zúzott fokhagymából, pici szójaszószból, ketchupból...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Babgulyás zöldségesen
    18

    A hagymát kockákra vágom és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről és szórok rá pirospaprikát. Visszateszem a tűzre és beleteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Lasagne krémlevessel
    6

    Apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd néhány percig főzzük (nem muszáj...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >