ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Olasz sajtleves
    2

    A kockára vágott szalonnát megsütjük szép pirosra a mikrohullámú sütőben. Forró húslét készítünk a leveskockából, belekeverjük a sajtot,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tésztasaláta
    5

    A tésztát sós vízben kifőzzük, és hagyjuk kihűlni, miután leszűrtük. A paradicsompürét megfuttatjuk, kevés olajon. Megszórjuk a fűszerekkel,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Narancsos saláta sült csirkemellel
    1

    A csirkemellfilét ujjnyi vastagra felszeleteljük, besózzuk, majd kevés olajon, közepes lángon, pirosra pirítjuk. Közben elkészítjük a salátát:...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes csirkeszárny
    0

    A mogyoró hagymát apróra vágjuk, az összes hozzávalókat egy tálba téve oldódásig keverjük. Bele tesszük a csirkeszárnyakat és 24 órára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mézes-fokhagymás csirkeszárny
    98

    A csirkeszárnyakat sózd, borsozd és helyezd el egy tepsiben. Készíts mártást mézből, zúzott fokhagymából, pici szójaszószból, ketchupból...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Babgulyás zöldségesen
    18

    A hagymát kockákra vágom és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről és szórok rá pirospaprikát. Visszateszem a tűzre és beleteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Lasagne krémlevessel
    6

    Apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd néhány percig főzzük (nem muszáj...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tésztasaláta
    12

    A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük az öntetet. A hozzávalókat egy tálba rakjuk és a fűszerekkel együtt, alaposan kikeverjük. Ha megfőtt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Áfonyás csipkés marhalapocka
    1

    A cukrot karamellizáljuk egy evőkanál olajon. Amikor elolvadt és aranybarnára pirult, hozzáadjuk a ketchupot, és azzal tovább pirítjuk. A zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Barbecue csirke
    21

    A combokat megmossuk, besózzuk és tepsibe rakjuk. A ketchupot a szójaszósszal és a fűszerekkel kikeverjük, majd a csirkékre öntjük. Előmelegített...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >