ketchup

Az alapja egy sűrű paradicsomszósz, melyet legjobb befőző paradicsomból főzni, passzírozni, majd kidunsztolni, ha házilag készítjük. A fűszerezés teljesen megegyezhet az ízlésünkkel. A kereskedelemben is többféle ízesítésben és minőségben megvásárolhatjuk. A gyerekek nagy kedvence. Olaszos fogásokhoz, gyorséttermi ételekhez is kiválóan használható.

  • Gombás göngyölt császár
    30

    A császárhúst szépen kitekerjük, egy vágódeszkán. A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát. Összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Duplahúsos hamburger
    24

    A darált húst egy tálba rakjuk, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát és belereszeljük a megtisztított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fasírtburger
    25

    Egy tálban, a darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk. Hengerré formázzuk, és 8 egyenlő részre...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rozmaringos mázas csirke
    18

    A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal és olajjal, sima öntetté keverjük....

    • 3 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Ketchupos-fűszeres csirkecomb
    9

    A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben, vagy jénaiban a ketchupot összekeverjük a szárnyas fűszerkeverékkel és az olajjal. Belereszeljük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Chilis bab 1
    16

    1 nagy fej vöröshagymát olajon megdinsztelek, belerakok kb. 0.5 kg darált húst, és ezt pár percig pirítom. Ha ez megvan, ízlés szerint chilipaprika...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gluténmentes pizzás csiga
    6

    Az élesztőt langyos vízben kikavarjuk, utána a liszttel (pl. Schar Mix B keverék), olajjal, tojással és egy csipet sóval, géppel összedolgozzuk. A...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mexikói chilisbab
    12

    1 dl l olajat teszünk az edénybe, beletesszük a húst, megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot, ezután beletesszük 4 dl vizet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kenyérlángos
    479

    A lisztet egy tálba tesszük, fészket csinálunk bele. Beletesszük az élesztőt, a cukrot és kb. 1 dl langyos vizet. Összemorzsoljuk az élesztőt,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Marhasteak gombával
    7

    A bélszínt hártyázzuk le, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kenjük be mustárral és olívaolajjal, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >