kefir

Általában "frissen" fogyasztjuk, szendvicsekhez, hideg étkezésekhez. Ivó változatai hűtve, meleg időben rendkívül jól hűtenek, nagyon kellemesek, kedveltek. Saláta dresszingek készítéséhez nagyon jól használható.

  • Foszlós lángos
    19

    A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kefires lángos
    20

    A hozzávalókat összegyúrjuk, hagyjuk egy keveset kelni, majd bő, forró olajban kisütjük. A legjobb ha este keverjük össze, majd betesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kefires barack
    9

    A barackot kimagozzuk. (Nyugodtan készíthetjük nektarinból is.) A kefirt kikeverjük tejszínnel és mézzel. Reszelünk bele friss citromhéjat...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Hamburger bucu
    80

    A lisztet tálba tesszük és kicsit megmelegítjük mikróban vagy radiátoron. A liszt közepébe mélyedés csinálunk, beleszórjuk a cukrot, beleöntjük...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Talált saláta
    52

    A tojássárgáját a cukorral, citrom levével, mustárral jól kikeverjük és vékonyan belecsurgatott olajjal kikeverjük. Az így nyert majonézhez...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kefires cukkini főzelék
    9

    A cukkinit vékony csíkokra vágjuk és vajon megpároljuk. Fűszerezzük, majd ha összeesett a cukkini, megszórjuk liszttel és felengedjük vízzel. Kiforraljuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bögrés-kefires
    9

    A hozzávalókat összekeverem, kettéosztom és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Világos tésztával felváltva, tepsibe öntöm (ettől lesz...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sós vajas tekercs
    154

    A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Fűszervajas bagett
    5

    Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kefires pogi
    25

    A lisztet egy tálba mérem, hozzáteszem a szódabikarbónát, belekanalazom a kefirt. Hozzáütöm a tojást, sózom, és végül beleöntöm a mikróban...

    • 5 személyre
    • 50 perc
    Részletek >