kefir

Általában "frissen" fogyasztjuk, szendvicsekhez, hideg étkezésekhez. Ivó változatai hűtve, meleg időben rendkívül jól hűtenek, nagyon kellemesek, kedveltek. Saláta dresszingek készítéséhez nagyon jól használható.

  • Almás kukorica saláta
    5

    Az almát csíkokra vagy kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, csíkokra vágott sajtot. A kefírhez hozzákeverjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Virslisaláta zöldborsóval
    42

    A borsót leforrázzuk, majd lehűtjük. A majonézt kikeverjük, a kefirrel. A virslit felkarikázzuk, és mindent egy tálba rakunk. Alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromleves kefírrel
    62

    A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt összekavarjuk, ráöntjük a kefirt, mindezt cukorral, sóval ízesítjük, habosra keverjük. Ekkor hozzáöntjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Citromos-kefires gyümölcssaláta
    4

    A gyümölcsöket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban őket. Adunk hozzá mézet és citromlevet. A kefirt kikeverjük a reszelt citromhéjjal...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Citromos túrókrémtorta kefirrel
    7

    A zselatint 1 dl tejben, 10 percig állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon, keverés mellett feloldjuk. A túrót áttörjük, és a kefirrel kikeverjük....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >