kefir

Általában "frissen" fogyasztjuk, szendvicsekhez, hideg étkezésekhez. Ivó változatai hűtve, meleg időben rendkívül jól hűtenek, nagyon kellemesek, kedveltek. Saláta dresszingek készítéséhez nagyon jól használható.

  • Kefires hagymasaláta
    15

    A hagymát megtisztítjuk és vékonyan leszeleteljük. Lesózzuk. A kefirt kikeverjük a fűszerekkel és ráöntjük a hagymára, majd összekeverjük. Hűtőbe...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kavart, gyors meggyes
    14

    A hozzávalókat csak simán összekeverjük, bele a közepes méretű tepsibe és beleszórni a magozott meggyet. Előmelegített sütőben, 170 fokon,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kapris sajtkrém
    1

    A margarint habosra keverjük., hozzáadjuk a reszelt sajtot és a kefirt. Apróra vágott metélőhagymával, reszelt szerecsendióval és kapribogyóval...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Kapros uborkaleves
    4

    1 kg uborkát reszeljünk le, sózzuk be, majd turmixoljuk össze fél liter kaukázusi kefirrel és egy csokor kaporral. Hűtsük be. Meleg napokon kiváló...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Mákos sütemény
    0

    A tojást kikeverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáöntjük a kefirt is. A száraz anyagokat összekeverjük, és a tojásos masszába öntjük. Kikeverjük...

    • 8 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Kefires-kókuszos kevert sütemény
    8

    A tojást a cukorral habosra keverni, hozzáadni a kefirt, étolajat, szódabikarbónával elvegyített lisztet, majd a kókuszreszeléket. Majd az aszalt...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Joghurtos-banános shake
    22

    Az összetevőket összeturmixoljuk és hűtve fogyasztjuk.

    • 2 személyre
    • 5 perc
    Részletek >
  • Holland sajtsaláta
    1

    A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roston halszelet kevert salátával
    65

    Az almát, a sárgarépát, jégsalátát és a hagymát vágjuk kisebb darabokra. A mustárból és a kefirből készítsünk öntetet, kevés sóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hamis túrógombóc kefírrel
    3

    Felforraljuk a kefirt, ízesítjük a cukorral, és darát adagolunk hozzá. Darakása sűrűségűre főzzük. Mikor félig kihűlt, kanállal kiszaggatjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >