kefir

Általában "frissen" fogyasztjuk, szendvicsekhez, hideg étkezésekhez. Ivó változatai hűtve, meleg időben rendkívül jól hűtenek, nagyon kellemesek, kedveltek. Saláta dresszingek készítéséhez nagyon jól használható.

  • Zöldfűszeres pogácsa
    25

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a hideg zsiradékot eldolgozzuk a kezünkkel benne. Közben az élesztőt belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Eperkrémlevesem
    11

    A megtisztított és megmosott epret turmixgépben összekeverjük, a többi hozzávalóval. Hűtve kínáljuk.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Csokis croissant 2
    9

    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 4 kis cipót formálunk belőle. A töltelékhez a...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Birsalmafánk
    3

    A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport. Ezután a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás muffinok
    9

    A gombát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a felkockázott lilahagymát megpirítjuk, majd megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Túrós turmix
    9

    A banánt apróra felvágjuk. Hozzáadjuk a túrót és kefirt, majd elkeverjük botmixerrel, amíg nem kapunk egyenletes, krémes masszát. Ha ez megvan,...

    • 1 személyre
    • 5 perc
    Részletek >
  • Kefires málnaturmix
    4

    A hozzávalókat kimérjük, és turmixgépbe rakjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd jéggel töltött poharakba öntjük, és elfogyasztjuk. Akár gyümölcslevest...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Diétás franciasaláta
    7

    A répát, burgonyát, borsót, enyhén sós vízben, puhára főzzük, majd kihűtjük. A zöldségeket, a borsó kivételével apró kockákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kefires paradicsomsaláta
    8

    A kefirt keverjük össze a fűszerekkel, és hagyjuk állni 10 percet. Közben a paradicsomot vágjuk cikkekre, és hintsük meg sóval és borssal. Keverjük...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Habkönnyű sós kifli
    75

    A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >