kávé

A nyers zöld kávébabot száraz, hűvös helyen sokáig eltarthatjuk. Pörkölés és őrlés után azonban minél előbb fel kell használni; minél finomabbra őröltük, annál gyorsabban veszít aromájából.
A kávéfőzés egyszerű főzetkészítés. A kávé kesernyés íze, kellemes aroma anyagai kioldódnak.A receptben előírt kávét főzzük nagyon erősre, töményre, de használhatunk azonnal oldódó kávéport is. A "mokka" szóval jelölt receptekben fontos a kifejezett kávéíz.

  • Jeges kávé
    16

    A poharakba jeget töltünk, majd erre öntjük a tejet. Ezután a langyos kávé következik, majd sok tejszínhab.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Ír jeges kávé
    94

    A jeget beledobáljuk a poharakba, amire rátöltjük a whiskyt. Ezután a langyos kávét töltjük rá, majd tejszínhabbal spricceljük fel.

    • 4 személyre
    • 5 perc
    Részletek >