kávé

A nyers zöld kávébabot száraz, hűvös helyen sokáig eltarthatjuk. Pörkölés és őrlés után azonban minél előbb fel kell használni; minél finomabbra őröltük, annál gyorsabban veszít aromájából.
A kávéfőzés egyszerű főzetkészítés. A kávé kesernyés íze, kellemes aroma anyagai kioldódnak.A receptben előírt kávét főzzük nagyon erősre, töményre, de használhatunk azonnal oldódó kávéport is. A "mokka" szóval jelölt receptekben fontos a kifejezett kávéíz.

  • Hamis tiramisu habfixáló
    9

    1 csomag vaníliás pudingot felfőzni, ha kihűl hozzáöntjük a habosra kevert 15 dkg margarint. Egy másik edénybe 15 dkg cukrot, 2 csomag habfixáló...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hamis tiramisu kávéval
    17

    A vajkrémet jól kikeverem a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat és az egészet a tojások...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hamis tiramisu
    25

    Csináltam kávét, ált. macisat csinálok, a csepp miatt, abba kis rumaroma. A krém: Egyszerűen fél liter tejben elkeverni a pudingport, ill. felverni...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tiramisu konyakkal
    24

    Kb. 2-2,5 dl kávét, 0,5 dl konyakkal elkeverünk, ebbe megáztatjuk a babapiskótákat úgy, hogy ne essen szét, de megszívják magukat a folyadékkal....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tiramisu 3
    9

    Egy tálban, a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gesztenyés tiramisu
    5

    A tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét,a reszelt gesztenyemasszát és egy kis fahéjat....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tiramisu 4
    13

    A krém elkészítésénél, csak az arányokra kell emlékezni, ill. betartani: Ahány 100 gramm a mascarpone, annyi db tojás sárgája és annyi evőkanál...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csokihab
    21

    A 4 tojásfehérjét kemény habbá kell verned, majd hozzáadni a 100 g cukrot. Közben fel kell olvasztanod a 100 g vajat vagy sütőmargarint, a 200...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csokis, édes keksz
    14

    A kakaó és kávé kivételével, összegyúrjuk a többi alapanyagot. Ketté osztjuk, majd az egyik felébe kávét és kakaót teszünk. Parányi...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csokoládés-mascarponés rolád
    9

    A csokoládét és a kávét, egy tűzálló tálban, forrás­ban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegít­sük, amíg sima lesz. Tegyük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >